Ana SayfaKurumsalHizmetlerProjelerReferanslarİletişim

 

            

RFID      


              
Okuyucunun yaydığı elektromanyetik dalgalar antenle buluşmakta ve mikroçipteki devreleri harekete geçirmektedir.
 Mikroçip dalgaları modüle ederek okuyucuya geri göndermekte ve okuyucu da yeni dalgayı dijital veri haline dönüştürmektedir.

 

RFID Çözümleri Nedir?

Radyo Frekansı Tanımlama (RFID çözümleri), teorik olarak barkod tanımlamaya benzer bir teknolojidir. Nesnelere ekli etiketleri otomatik olarak tanımlamak ve izlemek için veri aktarmak için radyo frekansı elektromanyetik alanlarının kablosuz temassız kullanımıdır.

Etiketler elektronik olarak depolanmış bilgiler içerir. Bazı etiketler manyetik alanlarla kısa mesafelerde güçlendirilir ve okunur. Diğerleri, pil gibi yerel bir güç kaynağıyla çalışır veya bazı durumlarda piller olmayabilir, ancak sorgulanan EM alanından enerji toplar ve daha sonra mikrodalgalar veya UHF radyo dalgaları yaymak için pasif bir istasyon görevi görür.

 

RFID Çözümleri Nasıl Çalışır?

RFID çipinin bilgileri elektronik olarak kalıcı bir bellekte saklanır. Etiket küçük bir RF vericisi ve alıcısı içerir. Bir RFID okuyucu, etiketi sorgulamak için kodlanmış bir radyo sinyali iletir. Etiket, iletiyi alır ve yalnızca benzersiz bir seri numarası olabilecek veya stok numarası, lot veya parti numarası, üretim tarihi veya ürüne özgü diğer bilgiler gibi ürünle ilgili kimlik bilgileriyle yanıt verir.

RFID sistemleri, ihtiyaç duydukları etiket ve okuyucu türüne göre sınıflandırılabilir. Pasif Okuyucu Aktif Etiketi (PRAT) sisteminde, yalnızca aktif etiketlerden radyo sinyalleri alan pasif bir okuyucu bulunur. Bir PRAT sistemi okuyucunun alım aralığı, varlık koruması ve denetimi gibi uygulamalarda esneklik sağlayarak 1-2.000 feet arasında ayarlanabilir.

Aktif Okuyucu Pasif Etiket (ARPT) sistemi, sorgulayıcı sinyalleri ileten ve aynı zamanda pasif etiketlerden kimlik doğrulama cevapları alan aktif bir okuyucuya sahiptir. Aktif Okuyucu Aktif Etiket (ARAT) sistemi, aktif bir okuyucudan gelen sorgulayıcı sinyali ile başlatılan aktif etiketleri kullanır. Bu sistemin bir varyasyonu, pasif bir etiket gibi davranan ancak etiketin iade raporlama sinyalini beslemek için küçük bir pile sahip olan bir Pil Destekli Pasif (BAP) etiketi de kullanabilir.

Yerine sabitlenen okuyucular, sıkı bir şekilde kontrol edilebilen belirli bir sorgulama bölgesi oluşturmak için ayarlanabilir. Bu, etiketlerin sorgu alanına girip çıktığı zaman için yüksek oranda hedeflenmiş bir okuma alanına izin verir.

 

RFID Çözümlerinin Teknik Özellikleri Nelerdir?

RFID, inşaat, mühendislik, kimya endüstrileri, imalat, perakende, lojistik ve kamu sektöründe ve diğer pek çok alanda kullanılmaktadır. Bununla birlikte, RFID'nin çeşitli faydalarının değeri farklı sektörlerde genellikle farklıdır.

  • Düşük Maliyet ve Yüksek Verimlilik

RFID uygulamaları varlıkların, bileşenlerin, stokların veya diğer öğelerin hareketi ve konumu hakkında bilgi toplanmasını otomatikleştirebilir; Veri toplama, form doldurma çabalarını ortadan kaldırarak diğer etkinliklerin bir yan ürünü olabilir. RFID kullanarak ürünleri tanımlamak, barkod taramasından veya ürün ayrıntılarının manuel olarak girilmesinden daha hızlıdır.

  • Veri Yakalama için Geliştirilmiş Kalite

Bir RFID yaklaşımı kullanmak, verilerin hızlı ve doğru bir şekilde yakalanabileceği anlamına gelir. RFID ile elektronik veri toplama, aynı anda çok sayıda öğe üzerinde veri toplamak için kullanıldığında veri transkripsiyon hatalarını önler ve kaçırılan öğelerin sayısını minimize eder.

 

RFID Çözümlerinin Kullanım Alanı Nedir?

RFID teknolojisine olan talep, II. Dünya Savaşı'ndan beri kullanılmasına rağmen, kısmen ABD Savunma Bakanlığı (DoD) ve Wal-Mart tarafından tedarikçilerinin ürünlerin izlenebilir olmasını sağlamasını zorunlu kılması nedeniyle hızla artmaktadır.

RFID teknolojisi birçok endüstride aşağıdaki gibi görevleri yerine getirmek için kullanılır:

  • Envanter yönetimi
  • Varlık takibi
  • Personel takibi
  • Kısıtlı alanlara erişimi denetleme
  • Kimlik Kartı
  • Tedarik zinciri yönetimi
  • Sahteciliği önleme (örneğin ilaç endüstrisinde)

RFID çözümleri birçok farklı endüstride kullanılmaktadır. Üretim sırasında bir otomobile bağlanabilirler ve montaj hattı üzerinden ilerlemesini izlemek için kullanılabilirler. Ek RFID uygulamaları, depolar aracılığıyla, teslimatlar sırasında ve varış noktalarına ulaştıklarında izlenebilen farmasötik ürünleri içerir. Hayvan ve evcil hayvanlara, hayvanın pozitif tanımlanmasına izin veren etiketler enjekte edilmiş olabilir. RFID çözümleri, hayat kurtarmak için de kullanılabilir. RFID çözümleri, güvenlik önlemi olarak personel tarafından giyilir ve günün 24 saati yerleştirilmelerine ve acil durumlarda hızla bulunmalarına olanak tanır.
            


 

Metropol Bilgi Teknolojileri Denizli  + 90 (258) 264 73 48